Introductie

Wie zit er achter 'de la Prolingéa'?

 

Mijn naam is Jeldou Boorsma en ik woon samen met Udo en zijn dochter Elisa in het mooie Groningse Kolham. In 2011 ben ik als dierenarts afgestudeerd aan de universiteit Gent. Na mijn afstuderen ben ik weer teruggekeerd naar Noord Nederland en op dit moment ben ik werkzaam als dierenarts voor paarden en gezelschapsdieren bij een praktijk in de buurt. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met mijn hobby's: mijn honden en mijn paarden.

Ik ben de trotse bezitter van vier Zwitserse Witte Herders: Jevlin en haar dochter Jincke, Jonnai en haar dochter Jenthe en twee (Oud)Duitse Herders: Jazmae en Joupah. Om de grootst mogelijke aandacht aan elke hond te kunnen schenken, wonen Jevlin en Jincke (parttime) bij een gastgezin. Ondanks dat ik in het bezit ben van de heuse kennelnaam "de la Prolingea" leven de honden niet in een kennel, maar gewoon in huis. Ook wordt er hier niet op grote schaal gefokt. Een nestje is een ver van te voren geplande gebeurtenis en elke keer weer even bijzonder. Ouders worden met zorg uitgezocht en verbeteren van het ras staat altijd boven vermeerdering.

Jevlin (links) en Jairha

Pup van Juïque uit 2021

Wat kunt u van ons verwachten?


De pups groeien op in huis. Daardoor komen ze vanaf jongs af aan in contact met allerlei geluiden, geuren, andere honden en vooral mensenhanden. Ook maak ik verschillende uitstapjes (in de auto, naar een (honden)school, kinderboerderij, het bos, etc...), zodat ze optimaal gesocialiseerd worden. De eerste drie weken na de geboorte ontvang ik geen bezoek. Dit in verband met de hygiëne, maar ook omdat dit anders stresserend zou kunnen werken voor de moeder en omdat de pupsels in de eerste drie weken niet heel erg veel doen behalve dan drinken, slapen en ontlasten. Na deze drie weken wordt het een stuk leuker! En ook een stuk gezelliger. Bezoek is van harte welkom en langzaamaan worden de pups wereldwijs gemaakt. Op zeven weken leeftijd ondergaan de pups een puppykaraktertest. Naar aanleiding van deze test (afgenomen door een onafhankelijke tester) en mijn eigen bevindingen, worden de beste combinaties gemaakt tussen de mensen/gezinnen en de pupjes. De pups worden gevaccineerd en gechipt en pas nadat de chipper van de Raad van Beheer is langs geweest, mogen ze de deur uit. Bij alle pups wordt altijd een stamboom aangevraagd. Uiteraard kunnen er bij ons enkel puppetjes geboren worden als de ouders compleet voldoen aan de eisen van de rasclub (VZWH en LSOHV) en overkoepelende kennelclub (en de eisen die wij zelf stellen).

 

Ons streven is, om puppy's af te leveren voorzien van een stamboom met een gouden randje!!

Jazmae, Joupah, Jonnai (2023)